שילוב סטודנטים על הרצף האוטיסטי

מטרת התוכנית היא ליצור מרחב מותאם שיאפשר לסטודנטים בעלי הפרעה ברצף האוטיזם להשתלב בחוגי הלימוד השונים המוצעים באוניברסיטה העברית. התוכנית מיועדת לסטודנטים המתמודדים עם הפרעה ברצף האוטיזם בתפקוד גבוה אשר עומדים בתנאי הקבלה הנדרשים של החוגים. כיום משתתפים בתכנית סטודנטים שלומדים בארבעת הקמפוסים של האוניברסיטה העברית, במגוון חוגים.

מרכיבי התמיכה

• חונכות לימודית פרטנית- החונכים מקבלים הדרכה קבועה אחת לשבועיים מפסיכולוגית שמרכזת את התכנית
  • הקניית אסטרטגיות ניהול וארגון זמן, הקניית אסטרטגיות כתיבה ולמידה- פרטני וקבוצתי
  • חונכות פרטנית חברתית/ תפקודית- החונכים מקבלים הדרכה אינטנסיבית קבועה לאורך החונכות בנושאים של אוטיזם ולמידה על ידי מומחים בתחומים אלה.
  • פעילות חברתית
  • הקניית מיומנויות חברתיות
  • התאמות בדרכי למידה והיבחנות
  • הדרכה במיצוי זכויות מביטוח לאומי