טכנולוגיות מסייעות למידה וחדרי לימוד שקטים

תוכנת הקראה "עלמה רידר"

בעקבות המעבר ללמידה מרחוק רכשה האוניברסיטה רישיון מוסדי לשימוש בתכנת ההקראה עלמה רידר. זאת במטרה לסייע לכלל הסטודנטים של האוניברסיטה, ובכללם לסטודנטים עם לקויות למידה, מוגבלויות וסטודנטים שעברית אינה שפת האם שלהם, להתמודד עם הקשיים השונים אשר משליכים על יכולת הקריאה והספק הלמידה.

לכל אחד מכם.ן יש הרשאה לשימוש בתוכנה החל מה- 18.4 ולאורך כל סמסטר ב' דרך כתובת דוא"ל אוניברסיטאית.

** בחודשים אוגוסט וספטמבר יוקפא הרשיון ויתחדש לאחר מכן **

בנוסף קיים מספר מוגבל של רישיונות קבועים אשר מאפשרים שימוש בפונקציות נרחבות יותר של התוכנה, אשר יונפקו לסטודנטים אשר יפנו ליחידת התמיכה לסטודנטים (**תוך העדפה לאוכלוסיות מתקשות). סטודנט המעוניין ברישיון מורחב מוזמן לשלוח בקשה למייל הבא:

ldd_tech@savion.huji.ac.il

להלן הנחיות כניסה למערכת עלמה רידר

טכנולוגיות מסייעות למידה וחדרי לימוד שקטים

עמדות נגישות באוניברסיטה

קיימות 11 עמדות נגישות ברחבי האוניברסיטה והקמפוסים- בספריות ובחוות המחשבים.

מחשב נגישות כולל שולחן חשמלי מתכוונן, מסך רחב, תוכנות עלמה רידר, ABBYY והגדל מסך.

במידה ואתם מחפשים עמדה שכזו ואינם מוצאים, אנא פנו לספרנית והיא תדריך אתכם בנוגע למיקום המדוייק בסיפריה.

תוכנות סיוע

חלק מהתוכנות חינמיות וחלקן לא. בעמדות הנגישות ובחדרי הלימוד השקטים קיימים מחשבים עם תוכנות הסיוע לרשות הסטודנטים.

חדרי הלימוד השקטים

בכל מרכזי התמיכה יש חדרי לימוד שקטים עבור הסטודנטים, החדרים כוללים מחשבים עם תוכנות הקראה. חדרי הלימוד פתוחים עד הערב ובחלק מהמרכזים גם בסופי שבוע