הנהלת האוניברסיטה העברית לממשלת ישראל- עסקה עכשיו!

1 ספטמבר, 2024

הנהלת האוניברסיטה העברית לממשלת ישראל- עסקה עכשיו!

הנהלת האוניברסיטה העברית המומה וכואבת את רציחתה בדם קר של כרמל גת וחמשת החטופים הנוספים בשבי חמאס.

כרמל, סטודנטית לתואר שני בבי"ס לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית, נחטפה מקיבוץ בארי ב- 07 באוקטובר. אמה, כנרת נרצחה. ירדן רומן-גת, גיסתה של כרמל שנחטפה יחד איתה, שוחררה לאחר 54 ימים בשבי חמאס.

פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית: "הבוקר התעוררנו לסיוט שמתמשך מאז ה- 07 באוקטובר. כרמל גת, סטודנטית שלנו נרצחה בדם קר בשבי חמאס. במהלך 11 החודשים שבהם שהתה בשבי, הבענו תקווה וזעקנו יחד עם בני משפחתה, חלקם גם כן סטודנטים בעברית, להחזירה במהרה הביתה. בחיים. בעצרות, טקסים, במרחב הפיזי והווירטואלי. בשקט, בדממה, בקול שבר ובקול זעקה".

אנו, פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה, פרופ' תמיר שפר, רקטור, מר ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל ופרופ' גיא הרפז, דיקן הסטודנטים, דורשים מהממשלה לשים את עסקת החטופים בראש סדרי העדיפויות ולחתום על עסקה עכשיו!

"לא יתכן שנמשיך להפקיר את אנשינו בידי מרצחים. גם במחירים כואבים- עלינו לעשות הכל כדי להשיב את 101 החטופים שנמצאים עדיין בעזה. היום זהו יום שייזכר לדראון עולם. לא נישאר יותר אדישים לנוכח ההפקרה המתמשכת של אנשינו בעזה".

בברכה,

אשר כהן, נשיא