שוויון זכויות לסטודנטים עם מוגבלויות באוניברסיטה העברית

זרקור סגול

לסטודנטים שלום,

אנו מעוניינים לעדכן אתכם בפעילות של האוניברסיטה ביום חמישי, 3.12, היום הבינלאומי לקידום שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

ביום זה הובילו נציגים מהאוניברסיטה העברית כנס בנושא "עתיד נגיש באוניברסיטה" שמטרתו להעלות את המודעות החברתית לצרכים ולזכויות של סטודנטים עם מוגבלויות ולקדם מהלכים מדיניים שיאפשרו תקצוב תואם עבור יישום השוויון במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. בכנס נכחו מאות אנשים וביניהם אנשי מקצוע בתחום הנגישות וההשכלה הגבוהה וכן בעלי משרות מפתח אשר ביכולתם ובעזרתם נוכל לקדם סביבה לימודית שוויונית עבור סטודנטים עם מוגבלויות- ח"כ זאב אלקין- שר ההשכלה הגבוהה ופרופ' יפה זילברשץ- יו"ר הועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה. ארבעה סטודנטים עם מוגבלויות שלומדים בעברית סיפרו על ההתמודדות האישית שלהם ועוררו השראה בקרב הנוכחים.

בנוסף, האוניברסיטה העברית הצטרפה ליוזמת "לילה סגול" העולמית- מדי שנה בניינים בולטים ברחבי העולם נצבעים בצבע סגול לציון היום הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות. השנה האוניברסיטה העברית האירה את בניין תומר בקמפוס הר הצופים.

אנו רואים בכלל הסטודנטים של האוניברסיטה העברית מוקד חשוב בעשייה לטובת העלאת המודעות וקידום השוויון עבור סטודנטים עם מוגבלויות ולשם כך מקדמים יוזמה של מעגלי שיח בהם שותפים סטודנטים עם ובלי מוגבלויות. הודעה על כך תצא תפורסם בקרוב, למעוניינים ניתן ליצור קשר במייל הנגישות negishut@savion.huji.ac.il

בברכה,

יחידת הנגישות