סיוע קורונה

אפריל 6, 2020

לכל הסטודנטיות והסטודנטים שלום!

אנחנו מקווים ששלומכם טוב ובריאותכם טובה בתקופה קשה זאת.

ברור לכולנו כי התקופה הזאת גורמת לבעיות רבות, כלכליות, אקדמיות, רגשיות ואחרות.

צוות דיקנט הסטודנטים עובד באינטנסיביות רבה (אך במצבת כוח אדם מצומצמת) על מנת לתת מענה לכל הקשיים הרבים העולים בתקופה זאת.

רצינו לעדכן אתכם לגבי הצעדים שננקטו (וינקטו) על ידי האוניברסיטה (עם דגש על דיקנט הסטודנטים) על מנת להקל עליכם.

בחזית ההוראה:

האוניברסיטה עברה בזריזות להוראה מרחוק ומצליחה לעמוד באתגר זה. לשם כך נשלחו לכם מדריכים לגבי השימוש ב-ZOOM  וכו'.

אנחנו מנסים בכל כוחנו לוודא שההרצאות תוקלטנה על מנת להקל על מי שמתקשה לעקוב אחר לוח ההרצאות ב-LIVE, במיוחד ההורים ביננו.

האוניברסיטה רכשה תוכנה (עלמה רידר) להקראת קבצי word  ו-PDF לטובת כלל הסטודנטים.סי

האוניברסיטה רכשה תוכנת הפקת כתוביות להרצאות. הסיוע מיועד לכבדי שמיעה, אך גם שאר הסטודנטים המשתתפים בקורסים בהם נוכחים סטודנטים כבדי שמיעה יוכלו ליהנות מתוכנה זאת. המידע לגבי התכנה יופץ בקרוב.

כמאה סטודנטים קיבלו סיוע כספי ברכישת אמצעים טכנולוגיים לטובת הלימוד מרחוק.

בחזית הכלכלית:

האוניברסיטה העברית הייתה הראשונה לאפשר לסטודנטים המתקשים כלכלית לפרוס בצורה רחבה ביותר את שכר הלימוד שלהם ולהסיר חסימות לטובת מי שמאחר בתשלומים. האוניברסיטה לא תחייב בריבית בגין איחור בתשלום.

סטודנטים המתקשים לשלם את שכר הלימוד יוכלו לבחור להקטין את תשלום מספר 7 (לתשלום עד 15/4). במידה והתשלום מתבצע בהוראת קבע יש לפנות למדור שכר לימוד דרך המידע האישי על מנת שסכום החיוב ישתנה ב-15/4.

יש לפנות לא יאוחר מה-4/4/20.  לסטודנטים שיתרת חובם בשכר לימוד תהיה מעל 1000 ש"ח לאחר ה-15/4 , תהיה אפשרות לפרוס את היתרה לשני תשלומים שווים באופן הבא:      מחצית מיתרת החוב יש להסדיר עד 15/5 -ויתרת החוב שנותר יש להסדיר עד  15/6.

האוניברסיטה השיקה קמפיין גיוס לטובת קרן חירום סטודנטיאלית שתעניק מענה כלכלי לטובת סטודנטים שנקלעו למצוקה כלכלית קשה בשל משבר הקורונה.  פרטים על הקריטריונים להגשה מפורסמים באתר דיקנט הסטודנטים. ההגשה לקרן תפתח מיד לאחר פסח.

כמו כן היינו למיטב ידיעתנו הראשונים להעניק  הנחה גורפת לכל דיירי המעונות (הנחה בשיעור 15% משכר הדירה לחודש מאי לדיירים רגילים ו-5% לדיירי משפחות). כמו כן אנחנו מחזירים את שכר הדירה של אלו ששהו בבידוד מחוץ למעונות (ודיווחו על כך באתר האוניברסיטה בזמן אמת https://hr.huji.ac.il/homeisolation)

בנוסף, האוניברסיטה מציעה את האפשרות של לקיחת הלוואה מבנק מסחרי, כאשר האוניברסיטה מממנת את הריבית בגין ההלוואה

יחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים ממשיכה להעניק מלגות סיוע לסטודנטים נזקקים.

בנוסף

השירות הפסיכולוגי פועל במתכונת מלאה ובאופן מקוון. בנוסף, השקנו "קו חם" המאפשר לסטודנטים במצוקה לפנות לשירות הפסיכולוגי ופסיכולוג יחזור אליהם טלפונית עוד באותו היום, לאותו קו ראו:

במקרים קשים במיוחד אנחנו מממנים באופן מלא או חלקי את הטיפול בשירות הפסיכולוגי.

יחידת שוויון ההזדמנויות בדיקנט הסטודנטים מקיימת באופן מקוון את מערכי התמיכה בסטודנטים המתקשים בלימודיהם תוך דגש על סיוע למניעת נשירה. ראו את הלינקים לסיוע לסטודנטים מהחברה הערבית ולשאר הסטודנטים  באמצעות יעוץ וחניכה:

לחברה הערבית

לחברה הכללית

היחידה ללקויות למידה פועלת בנחישות אך בכוח אדם מצומצם על מנת להמשיך ולתמוך בקרוב ל-1500 סטודנטים הנעזרים בה בשגרה. כך גם יחידת הנגישות המסייעת ל-500 סטודנטים. התמיכה ממשיכה להתקיים באופן מקוון ובכלל זה גם מערך החונכויות.

המרכז לעיוור פועל במתכונת מצומצמת על מנת לתת מענה לסטודנטים בעלי לקויות ראיה.

·היחידה המעורבות החברתית ממשיכה לפעול (במתכונת מצומצמת) על מנת לאפשר המשך מעורבות חברתית עבור מלגה או עבור 2 נ"ז.

אנחנו גם עורכים שיחות זום עם קבוצות ממוקדות המחייבות תשומת לב מיוחדת (כך למשל עולים, סטודנטים חרדים וערבים).

אנו מכירים את המצוקה שבה אתם נמצאים ופועלים בשיתוף פעולה עם אגודת הסטודנטים לשם בחינת אימוץ אמצעים נוספים להקלת מצבכם.  נעדכן ביחס לכל אלה בקרוב.

רצינו לחזק אתכם בשעה קשה זאת. אולי זה יעזור: https://www.youtube.com/watch?v=9vDJfnHW8p8

שמרו על בריאותכם. אנחנו עומדים לרשותכם ולצידכם.

גיא  הרפז, דיקן הסטודנטים  -  למי שזקוק לי : dstudents@savion.huji.ac.il