מכתב מדיקן הסטודנטים - פתיחת שנה

אוקטובר 16, 2020

סטודנטית יקרה! סטודנט יקר!

אני שמח לברך אותך על השתייכותך למשפחת האוניברסיטה העברית בירושלים. ברכות מיוחדות לאלו ממכם המצטרפים השנה לאוניברסיטה.

משרד דיקנט הסטודנטים הוא הגורם העיקרי באוניברסיטה האחראי על רווחתם של תלמידות ותלמידי האוניברסיטה. צוות הדיקנט, הממוקם בכל ארבעת הקמפוסים המרכזיים של האוניברסיטה, ערוך להושיט עזרה בפתרון בעיות אישיות, חברתיות, בריאותיות-נפשיות וכלכליות הנוגעות לחייכם כסטודנטים, וזאת בתיאום עם כל היחידות האקדמיות והמנהליות באוניברסיטה, עם אגודת הסטודנטים ועם גורמי חוץ.

דיקנט הסטודנטים מעניק מגוון רחב של שירותים עבורכם. כך למשל, פועלות אצלנו יחידת המעונות, היחידה לסיוע כלכלי (מלגות), השירות הפסיכולוגי, היחידה ללקויות למידה, היחידה לנגישות, היחידה לשוויון הזדמנויות, היחידה למעורבות חברתית, מרכז למידה לעיוור, רכזי דת, מגדר ומילואים. אנחנו גם מסדירים את פעילותם של תאי הסטודנטים העוסקים בפעילות פוליטית וחברתית, ואת מערך השאטלים בין הקמפוסים השונים. כמו כן דיקנט הסטודנטים (היחידה למעורבות חברתית) מרכז את פרויקט המעורבות החברתית עבור 2 נ"ז .

אנחנו מאמינים כי הצלחה אקדמית קשורה גם בהיבטים אישיים, חברתיים ורגשיים, וכי הסיוע שלנו יכול לסייע לך לממש את הפוטנציאל האקדמי שלך. בהקשר זה, האוניברסיטה מיישמת נוהל אחיד בתחום צמצום הנשירה, כך שאם את/ה מרגישים קושי אקדמי, נשמח אם תפנו אלינו בהקדם האפשרי.  את/אתה מוזמן/ת להיפגש איתי ועם אנשי צוות דיקנט הסטודנטים. אצלנו תקבלו טיפול אישי, מסור, יעיל ודיסקרטי.

למכתב זה מצורפת חוברת "מידעון לסטודנט" שמתארת את היחידות השונות שפועלות במסגרת דיקנט הסטודנטים, וכיצד ניתן ליצור איתן קשר.

רציתי לאחל לך מעומק ליבי מסע אישי-אקדמי מוצלח, מספק ומהנה באוניברסיטה העברית. במהלך מסע זה אנחנו פה עבורך. אל תהסס/י לפנות אלינו ומוטב מוקדם מאשר מאוחר.

אנחנו פה בשבילכם!

בברכת שנת לימודים פורייה ומוצלחת,