אתם (יותר) שבעי רצון! מכתב אישי מדיקן הסטודנטים לסטודנטיות וסטודנטים לתואר מוסמך

דצמבר 12, 2019

סטודנטיות וסטודנטים של תואר המוסמך שלום,

אני שמח לשתף אתכם בחדשות טובות בתחום שביעות הרצון שלכם!

דיקנט הסטודנטים הוא הגורם העיקרי באוניברסיטה האחראי על רווחתם של תלמידות ותלמידי האוניברסיטה. צוות הדיקנט, הממוקם בכל ארבעת הקמפוסים של האוניברסיטה, ערוך להושיט עזרה בפתרון בעיות אישיות, חברתיות וכלכליות הנוגעות לחייכם כסטודנטים. אנו מאמינים שהסטודנטים המבקשים את עזרתנו מוצאים אצלנו בית חם, מקצועי, מכיל ומסייע.

לשם מילוי תפקידנו, אנחנו עורכים מדי שנה סקר שביעות רצון בקרב הסטודנטים, תלמידי הבוגר והמוסמך. הסקר האחרון נערך בסוף שנת הלימודים תשע"ט. ברצוני להודות לכל אלו שענו עליו (יותר מ-5000 סטודנטים(. בין המשתתפים הגרלנו מחשבים ניידים והזוכים הם יוגב הנדל ממדעי הטבע ועופר יעקובי ממדעי הרוח.

ממצאי הסקר מעודדים ומעידים על שביעות רצון טובה, ובמגמת עלייה. כך למשל, לגבי השאלה לגבי מידת שביעות הרצון הכללית מן האוניברסיטה הציון הממוצע שהענקתם הוא 3.80 (3=שביעות רצון בינונית, 4=שביעות רצון גבוהה, ו-5= שביעות רצון במידה רבה מאוד), וזאת לעומת ציונים של 3.72-3.64 שניתנו בארבעת השנים האחרונות. לגבי השאלה בדבר מידת הנכונות שלך להמליץ לחבר על לימודים באוניברסיטה העברית, הציון שהענקתם הוא 3.77, וזאת לעומת ציונים של 3.72-3.64 שניתנו בארבעת שנים האחרונות. הציון הממוצע שניתן ביחס לשביעות רצון מהחוג בו אתם לומדים היה 3.88, כאשר מדדי שביעות הרצון ביחס לסגל אקדמי ומנהלי היו אף הם גבוהים. הציון שהענקתם ליחס המנחה האקדמי במוסמך מחקרי היה גבוה במיוחד (4.44), ממצאי הסקר מעידים גם על ירידה בקשיים כלכליים שלכם, עובדה הגורמת לנו להאמין באפקטיביות של הסיוע אותו אנחנו מעניקים לכם.

אנחנו מאמינים שיוזמות שונות המבוצעות לאחרונה בכל ארבעת הקמפוסים (שיפור בקפטריות, בעיקר בקמפוס רחובות, הרחבת מערך השאטלים והוספת שאטל בין מרכז העיר להר הצופים, הפסקה פעילה של אגודת הסטודנטים בהר הצופים, הרחבת מערך חילופי הסטודנטים, השקת מרכז הקרירה, והרחבת המרכז ליזמות) יתרמו לשיפור נוסף בשביעות רצונכם.

ועדיין, לא כל התמונה העולה מן הסקר ורודה. כך למשל, הציון שהענקתם לשירותים הניתנים לכם (למשל, מידע אישי, רישום לקורסים, ואפליקציה) הוא בינוני (3.44) ובמגמת ירידה. הנהלת

האוניברסיטה נחושה לעבוד קשה על מנת להשתפר בהקשר זה ובהקשרים אחרים. הגידול החד במספר הסטודנטים שהתקבלו לשנה א' בתואר הבוגר והמוסמך הוא מבורך ומעיד על הצלחתנו, אך לצד זה הוא מטיל מעמסה כבדה על התשתיות האנושיות והפיזיות של האוניברסיטה, עובדה העלולה להשפיע באופן שלילי על שביעות רצונכם.

צוות דיקנט הסטודנטים ואני בראשו עומדים לרשותכם בכל עניין ובקשה, ובטוחים שתמצאו אצלנו אוזן קשבת, ועזרה יעילה ומסורה,  שתשפר בהקשרים שונים של חייכם הסטודנטיאליים.

שלכם,

פרופ' גיא הרפז,