مشاريع التّحضير ما قبل بداية السّنة الدّراسية הכנה לקראת הלימודים

خطوة قبل الجميع:

هذا البرنامج مُعدّ للطّلبة الذين تسجلوا للإلتحاق بالجامعة ومن خلاله يتم إتاحة التسجيل للعديد من المساقات (الكورسات) مثل: مدخل في الكيمياء، مدخل في الرياضيات (אינפי) ومساق الكتابة الأكاديمية والعلمية بهدف التّحضير للجامعة قبيل بدء السّنة الدّراسية الأولى. يتخلل هذا البرنامج ورشات عمل يمرّرها مرشدون/ات مؤهلون/ات من الوحدة في مواضيع مثل: تقسيم الوقت، التحضير للامتحانات، التقديم لمنح دراسية وجولات في الأحرم المختلفة.

مساقات (كورسات) اللغة الإنجليزية (level 2):

تتعاون الوحدة في هذا المشروع مع "قسم اللغة الإنجليزية كلغة أجنية"، حيث تتاح الفرصة للطّلبة بالإنضمام لمساق اللغة الإنجليزيّة بتمويل كامل يشمل السكن والتّعليم. تُشرف الوحدة من خلال المشروع على مرافقة الطّلبة العرب الجُدد لمدّة ثلاثة أسابيع خلال العطلة الصيفية من حيث الترتيبات الأكاديمية، تقديم منحة للسكن، متابعة تقدّم الطّلبة الملتحقين/ات في المساق وتنسيق نشاطات إجتماعية ما بعد الدّوام.

يوم إستقبال الطّلبة العرب:

يُنظّم هذا اليوم سنويًّا قبل بداية السنة الدّراسية الأكاديمية ويهدف إلى عرض باقة الخدمات التي تقدّمها وحدة تكافؤ الفرص للطّلبة العرب بشكل خاص من ضمن مُجمل الخدمات التي يوفرها مكتب عميد الطّلبة في الجامعة. كذلك، نسعى في هذا اليوم إلى تعريف الطّلبة على الجامعة قبيل الإلتحاق بالسنة الدّراسية وتزويدهم بنصائح عامّة تساعدهم/ن على التأقلم خصوصًا في الأسابيع الأولى.

תכנית צעד לפני כולם:

התכנית מיועדת להכין את הסטודנטים הן אקדמית, חברתית, מערכתית ורגשית למערכת ההשכלה הגבוהה. התכנית תכלול לימודי אנגלית כשפה זרה, קורס בתחום לימודי הרלוונטי לפקולטה בה הסטודנט עתיד ללמוד (הסטודנט יכול לבחור אחד מתוך שלושה: מבוא בכימיה, מבוא במתמטיקה או כתיבה אקדמית ומדעית.

קורס קיץ באנגלית והכנה לאקדמיה:

בתכנית זו אנו מציעים קורס אנגלית "רמה 2" בקיץ לסטודנטים ערבים, כאשר היחידה ממנת עלות הקורס ועלות השהות במעונות. מטרות הקורס: לאפשר לסטודנטים להתקדם בצורה ממשית ברמת האנגלית שלהם עוד לפני תחילת שנת הלימודים, ולהשקיע זמן ומאמץ רבים יותר בקורסי התוכן של שנה א'. שנית, במהלך שלושת השבועות של הקורס עוברים הסטודנטים מגוון של הכשרות ופעילויות שמטרתם הכנה לתחילת לימודיהם באוניברסיטה, כמו הרצאות וסדנאות במיומנויות למידה, היכרות עם האוניברסיטה, הכרת הספרייה וחוות המחשבים, חלוקת זמן, מלגות ועוד.

ימי אוריינטציה והכנה לשנת הלימודים:

יום אוריינטציה לסטודנטים האמורים להתחיל את שנתם הראשונה באוניברסיטה. מטרת יום האוריינטציה הינה להציג לסטודנטים את סל השירותים של היחידה לשיווין הזדמנויות לסטודנטים ערבים, כחלק ממערך השירותים המוענקים מטעם דיקנט סטודנטים. בנוסף מטרת יום זה היא לחשוף את הסטודנט לאוניברסיטה טרם תחילת שנת הלימודים האקדמאית ולתת להם טיפים כללים שיעזרו להם להסתגלות במיוחד בשבועיים הראשונים.